Nabyla Maan & Amsterdams Andalusisch Orkest | Musica Mundo Series

Nabyla Maan

Nabyla Maan & Amsterdams Andalusisch Orkest

Vernieuwende vertolkingen van de klassieke Arabo-Andalusische en populaire muziek uit Marokko

De Marokkaanse zangeres en singer-songwriter Nabyla Maan is een van de grote hedendaagse vertolkers van het klassiek Arabo-Andalusisch repertoire. Haar immense populariteit heeft ze te danken aan haar vernieuwende kijk op deze muziek. Zij zingt met een kraakheldere stem en spreidt een hoge muzikale kwaliteit ten toon. Samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest neemt zij het publiek mee op reis door de Maghreb. Zij brengen liederen uit de Andalusi, malhoun, gharnati en chaabimuziek op een eigentijdse manier.
Nabyla Maan
Nabyla Maan groeide op in een omgeving vol Marokkaanse traditionele muziek. Op 19-jarige leeftijd was ze de jongste Arabische/Afrikaanse artiest ooit die optrad in het Olympia in Parijs. Van haar eerste album werden honderdduizenden exemplaren verkocht. Maan treedt op in zowel Marokko als Europa en is regelmatig te zien op de Marokkaanse televisie.
Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest is in 2011 opgericht met als doel het Andalusisch erfgoed op het gebied van kunst en cultuur te verbinden met het heden. Het orkest speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen uit een gebied dat zich uitstrekt van Granada tot Bagdad, uit diverse tijdsperioden en stijlen. Het richt zich op de verbinding tussen het historische Andalusië en de wereld van vandaag. Het orkest bestaat in volle bezetting uit 18 leden uit binnen- en buitenland. Zij spelen viool, qanun, ‘ud, cello, contrabas, fluit, piano en percussie. Niet alleen houden zij samen het traditionele Arabo-Andalusische repertoire levend, maar ook spelen zij improvisatiemuziek uit de Arabische wereld en volksmuziek uit de Maghreb. In de loop der jaren werkte het orkest samen met gerenommeerde musici uit allerlei genres. In de Musica Mundo series waren zij onder meer te zien met Sanaa Maharati en in de voor de serie speciaal samengestelde Avond van de Arabische filmmuziek.

Bezetting:
Nabyla Maan – zang
Amsterdams Andalusische Orkest – diverse instrumenten

Kijk alvast hier

* Concert Nabyla Maan & Amsterdams Andalusisch Orkest | vrijdag 10 november 2023 | Theater De Lieve Vrouw | Aanvang 20:30 uur, tickets € 25,00uur

Wilt je meer informatie over onze concerten?

Urenschema

Zaterdag 10-11-2023

20:30 - 22:30

Datum

nov 10 2023
Verlopen!

Tijd

20:30 - 22:30

Locatie

Theater de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
Website
https://musica-mundo.com/events/
Categorie