Arin Keshishi | Self-reflection

Laat je meenemen op een bijzondere muzikale reis in de Musica Mundo Series. Arin Keshishi, de virtuoze bassist en artistiek coördinator van het gerenommeerde Marmoucha Orchestra, onthult de geheimen van zijn veelzijdigheid in het programma Self-Reflection: The Live Experience.
Arin werd in 1992 geboren in een Armeense familie te Teheran in Iran. Al vroeg ontwikkelde hij een liefde voor muziek. In eerste instantie werd hij aangetrokken tot de klassieke gitaar, maar al snel vond hij zijn echte passie: de basgitaar. In Iran werd hij bekend als een vernieuwend jazztalent, die moeiteloos stijlen als klassiek, jazz en flamenco samenvoegde tot een uniek geluid. Zijn verhuizing naar Amsterdam heeft zijn muzikale palet verder verrijkt met pop, rock en fusion. Arins bijzondere dubbele culturele achtergrond in de hedendaagse Iraanse muziek en in de Armeense traditie is terug te vinden in zijn werk. Deze rijke identiteit brengt een diepe gelaagdheid in zijn kunst.

Self-Reflection: The Live Experience vertelt het verhaal van Arins muzikale reis: van de bochtige steegjes in Teheran naar het kloppend hart van de Amsterdamse muziekwereld. Het programma wordt verrijkt door het vakmanschap van het Marmoucha Orchestra, dat bekend staat om zijn verfijnde geluid. Samen brengen zij een meeslepende mix waarin elke gespeelde noot verhalen tot leven brengt, emoties oproept en herinneringen aanwakkert. Duik in een wereld waarin muziek alle grenzen doorbreekt!

Arin Keshishi

Naast zijn optredens is Arin een begenadigd componist en arrangeur, en schrijft hij originele stukken voor vooraanstaande orkesten, waaronder Marmoucha Orchestra.
In 2015 lanceerde hij zijn eigen ensemble: het Arin Keshishi Project, waar hij jazz/fusionmuziek produceert in samenwerking met internationale artiesten. Zijn unieke geluid is mede gevormd door samenwerkingen met grootheden zoals Antonio Lizana, Dhafer Youssef, Homayoun Shajarian, Mehdi Nassouli, Montse Cortes, Antonio Rey en Sohrab & Tahmoures Pournazeri.

Marmoucha Orchestra

Het Marmoucha Orchestra slaat met haar rijke melodieën van Noord-Afrika en het Midden-Oosten een brug tussen verschillende culturen. Als vooraanstaand initiatief van Stichting Marmoucha fungeert dit orkest als een levendig cultureel laboratorium en broedplaats, waar kunstenaars met diverse achtergronden samenkomen om bijzondere producties te creëren. Met diepe waardering voor het authentieke en traditionele, streeft het Marmoucha Orchestra voortdurend naar een vernieuwend en eigentijds geluid, waarbij het de essentie van niet-westerse muziek uit de MENA-regio en het Middellandse Zeegebied op hoog niveau belicht.

Concert Line-up:

  • Arin Keshishi: Bas
  • Xavi Torres: Piano
  • Yoran Vroom: Drums
  • Udo Demandt: Percussie
  • Maria Cristina Gonzalez: Fluit
  • Antonio Moreno Glazkov: Trompet
  • Pablo Martinez: Trombone
  • Miguel Valente: Saxofoon
  • Delaram Kafashzadeh: Zang