Musica Mundo Festival

Wat hebben wij veel enthousiaste reacties gehad op het programma van Musica Mundo, dat plaatsvond van donderdag 22 juni t/m zondag 25 juni 2023 in Amersfoort. “Magnifique, bravo!” “Fantastisch om op Musica Mundo te spelen!” “Heel erg mooi en goed!” “De muziek is zó lekker!”.

Het programma
Was rijk gevuld met muzikanten van hoge kwaliteit. Er gebeurde te veel om op te noemen. Cesaria Evora verwarmde het publiek op een regenachtig terras vanaf het witte doek in de Openluchtbioscoop. Wethouder Tyas Bijlholt speelde drums en benadrukte dat de Gemeente trots is op zo’n internationaal festival als Musica Mundo. Valérie Ékoumè poseerde naast haar levensgrote poster in de abri bij het Gemeentehuis en de ambassadeurs van de flamenco, Primos del Norte, kwamen last minute aangetreden om de uitvallers te vervangen. Asnake Gebreyes liet alle hoge en lage tonen van zijn stem horen, ADG7 gaf het publiek een beknopt lesje Koreaans en Vaudou Game liet het publiek proeven van voodoo. Het publiek smolt bij de Ierse danspassen van de talenten van het VioolLab en de krachtige vocalen van Mohammad Motamedi en Dina Medina, op de wonderbaarlijk mooi samengaande klassieke klanken met het Amsterdams Andalusisch Orkest met arrangementen van Thijs Borsten.

Musica Mundo Festival

Alles is terug te zien in het prachtige fotoverslag per groep op Facebook van de immer alerte fotografen Peter Putters en Nico Brons.

Nagenieten
Nog nagenieten van Musica Mundo Festival of reportages kijken? Golfbreker Radio geeft in verschillende uitzendingen een impressie van het festival. Zoek naar Musica Mundo 2023 op Radio de Golfbreker.