musica mundo festival

Festival Musica Mundo Amersfoort

Musica Mundo Festival is een bruisend jaarlijks zomerfestival met concerten van vijftien tot vijfentwintig groepen, een meeting, een openluchtbioscoop, een afterparty, een residentie en een parade door de stad vanuit een buitenwijk. Musica Mundo Festival brengt het publiek in aanraking met magische geluiden en bijzondere klanken die een verbinding tussen verschillende continenten leggen. Hedendaagse muziekgroepen maken uit deze klanken eigen versmeltingen en zorgen zo voor een nieuw geluid. Musica Mundo brengt nieuwe ritmes uit alle hoeken van de wereld, die de westerse invalshoek van harmonieën extra kleur en nuance geven.

Musica Mundo: een palet van muziek uit de hele wereld

Het programma van Musica Mundo bestaat uit eigenzinnige, avontuurlijke en vernieuwende wereldmuziek. Met wereldmuziek wordt bedoeld muziek met herkenbare elementen uit diverse culturen.
Musica Mundo kiest voor bands die een karaktervol eigen geheel ontwikkelen uit een mix van muziekstijlen, die mede wordt bepaald door de diverse afkomst van de bandleden. Deze artiesten brengen ieder inspiratie en invloeden in vanuit hun eigen cultuur. Velen van hen zoeken de grenzen op door jazz, blues, pop en elektronica in hun stijl te integreren. Een andere eigenschap van de bands is dat zij nieuwe instrumenten in de gekozen stijl introduceren en bovendien in staat zijn een dynamisch, ritmisch en pakkend optreden neer te zetten.
Musica Mundo is ook een ontmoetingsplek voor artiesten, waar zij elkaar kunnen inspireren en nieuwe samenwerkingen aangaan om andere mengvormen te exploreren.

Waar vind je Musica Mundo?

Het Musica Mundo Festival is gratis en vindt jaarlijks plaats in de openlucht op het Lieve Vrouwekerkhof in het centrum van Amersfoort. Er zijn extra activiteiten in de straten, op andere pleinen, in Fluor (pop podium) en in Theater De Lieve Vrouw.

AGENDA