Programma Musica Mundo 2024 bekend

Hartverwarmende muziek uit de hele wereld
27 t/m 30 juni 2024 in Amersfoort

Muziek slaat een brug tussen verschillende gemeenschappen en culturen. Het brengt mensen samen, ongeacht hun achtergrond, en creëert een gevoel van verbondenheid. Dit is wat de wereld nodig heeft.
Musica Mundo biedt een platform voor artiesten van over de hele wereld om hun talenten te tonen en hun verhalen te delen. Van donderdag 27 t/m zondag 30 juni 2024 kun je genieten van een keur aan artiesten, op het Lieve Vrouwekerkhof, in Theater De Lieve Vrouw en poppodium Fluor in Amersfoort. Voor de zevende keer brengt Musica Mundo een bijzonder festival met gerenommeerde artiesten en jong talent uit binnen- en buitenland.

De focus ligt op artiesten uit Afrikaanse landen. Op vrijdag opent SAHAD uit Senegal het programma. Uit verschillende delen van Afrika komen Bamba Wassoulou Groove, DJAM met Bounaly Traoré, Jocelyn Balu & Borumba en Kiala & the Afroblaster.

Daarnaast is er een hoog rock-gehalte. Massada brengt percussion rock met latin ritmes, Korishanti mengt popmuziek met vrolijke Italiaanse folk, Majaz mengt rock en jazz met de khaleeji muziek van het Arabische Schiereiland. En Lazywall blaast je omver met hun imposante Marokkaanse altrock!

Opnieuw zijn er twee groepen uit Amersfoort, Wilskracht en Slagwerk KAMV, die hun programma voor dit festival hebben vernieuwd met werelds repertoire. Op zondagmiddag brengt het Musica Mundo Orkest een première met nieuwe artiesten. Voor dit speciaal samengestelde orkest heeft het Amsterdams Andalusisch Orkest en musicus en arrangeur Thijs Borsten de Turkse operaster Aylin Sezer en de Marokkaanse zangeres Zainab Afailal uitgenodigd voor een unieke fusie van klassieke muziek uit diverse culturen.

programma

Dit jaar zijn er maar liefst twee parades. Op donderdagavond 27 juni trekt percussiegroep Bloco033 door straten en pleinen van het centrum met Braziliaanse samba en op zaterdag reist fanfare Remork & Karkaba met Marokkaanse gnawa-muzikanten en dansers vanaf 12:00 uur van het Neptunusplein naar het festivalterrein.

Nieuw in het programma zijn de dj’s die tussen en na afloop van de acts op het plein draaien en een afterparty met een Afro-jamsessie in Fluor (poppodium) die tot in de nachtelijke uurtjes doorgaat.

Waar je ook vandaan komt, je bent welkom bij Musica Mundo! Check de agenda!

En abonneer je op onze nieuwsbrief!