Opening Festival 2024

Boekpresentatie en concert Sahad

Op 28 juni aanstaande opent Stichting ArteGanza haar vierdaags buitenevenement, dat ook dit jaar weer verschillende wereldse groepen uit binnen- en buitenland gratis voor het Amersfoortse publiek presenteert op het Lieve Vrouwekerkhof. Er komt een grote verscheidenheid aan artiesten van hoge kwaliteit uit Suriname, Marokko, Senegal, Bahrein, Congo, Frankrijk, Italië, Mali, Angola, Turkije, Syrië, China, België en Nederland. Er is een nieuwe samenwerking met Broedplaats OostWest en FLUOR, waar voor het eerst een afterparty plaatsvindt met de groep Sahad. Bovendien zijn er dit jaar nog meer Amersfoortse groepen die hun repertoire hebben verrijkt met muziek uit diverse culturen, zoals Wilskracht en Slagwerk KAMV.
De opening vindt plaats op vrijdagavond om 20:30 uur in Theater De Lieve Vrouw.
Na de inloop presenteert ArteGanza haar nieuwe boek ‘De schoonheid van het verschil’ van
Roelof Meijer met prachtige foto’s van o.a. huisfotograaf Peter Putters. Drijvende kracht achter ArteGanza, Hassan Elammouri, biedt het eerste exemplaar van het boek aan burgemeester Bolsius aan. Wethouder Tyas Bijlholt verricht de officiële opening van het festival. Aansluitend volgt het openingsconcert van de Senegalese groep SAHAD. SAHAD omschrijft zichzelf als ‘een bushtaxi die de wereld rondreist op zoek naar de rijkdommen die voortkomen uit onze verschillen, om deze te delen’.
Het programma wordt omgeven door muziekgroepen uit de hele wereld op het plein.
Kijk voor het programma in de agenda!