‘De schoonheid van het verschil’

De schoonheid van het verschil samengevat in een mooi boek

Op de openingsavond van Musica Mundo Festival, vrijdag 28 juni 2024 om 20:30 uur, presenteert ArteGanza een nieuw boek met verhalen en foto’s. De schoonheid van het verschil van Roelof Meijer met foto’s van o.a. Peter Putters en vele collega’s,  brengt in beeld en woord wat ArteGanza heeft betekend voor het culturele leven in Amersfoort.

Gevarieerde en originele kunstvormen komen in elke cultuur voor, maar zijn niet altijd structureel zichtbaar. ArteGanza – Connecting Cultures wil kracht, schoonheid en diversiteit laten zien en door kunst en cultuur bevolkingsgroepen bij elkaar brengen. Het is de missie van ArteGanza – Connecting Cultures door het bieden van een podium te fungeren als thuis van wereldculturen, kunst en creatie. Om de filosofie in de praktijk te brengen, legt ArteGanza zich al meer dan vijftien jaar toe op het organiseren van culturele evenementen vanuit de thuisbasis Amersfoort. Projecten als Gekruiste blikken, Raamverhalen, World Statues, festivals en concerten hebben bijgedragen aan meer verbinding en hebben gezorgd voor meer bekendheid van kunst uit wereldculturen. Women Unlimited hielp vrouwen om met elkaar zaken op te pakken die specifiek voor vrouwen van belang zijn, en de Vrijheidstour wilde de vrijheid op culturele wijze vieren vanuit het thema diversiteit en inclusie. Talentscout had tot doel om artiesten een podium te geven. Raamverhalen en Gekruiste blikken waren community-art projecten: uitgaand van de mensen/gemeenschap zelf als hoofdrolspelers. En zo verbindt ArteGanza al meer dan vijftien jaar culturen met elkaar. Wie ArteGanza zegt, zegt Hassan Elammouri. Hij is de drijvende kracht achter een initiatief dat is uitgegroeid tot een organisatie van betekenis.

de schoonheid

De schoonheid van het verschil laat zien welke verbindingen zijn gelegd, ook nationaal en internationaal, welke statements zijn gemaakt en welk plezier is meegegeven aan de stad en haar inwoners. Lees over de verrassende en veelzijdige kanten van ArteGanza en ontdek de schoonheid van het verschil. Het boek kost € 25,00 en is te koop bij Boekhandel Veenendaal. Op deze avond geldt de speciale introductieprijs van € 15,00.