Bijzondere samenwerking

Op verzoek van Musica Mundo zorgen New Manhattan Big Band en Concertorkest Wilskracht voor nieuw repertoire uit verschillende culturen. NMBB heeft een speciaal programma samengesteld met onder meer traditionele Surinaamse muziek. Samen met gastsolisten bassist Vincent Henar, percussionist Carlo Hoop en zanger Al Goodah en de energie van een Big Band levert dit een unieke combinatie op. Concertorkest Wilskracht werkt samen met saz(langhalsluit)speler Burak Dolutaş en een projectkoor met gospelzangers. Ook zie je tangodansers en een buikdanseres van Sheila’s Buikdanscentrum op het podium.
Naast de bovengenoemde bijzondere samenwerking met speciale gasten presenteert Musica Mundo voor de derde keer haar eigen orkest, in co-productie met Amsterdams Andalusisch Orkest. Samen met de Amersfoortse musicus Thijs Borsten heeft de orkestleider een mooi programma samengesteld met klassieke muziek uit verschillende culturen. Voor het Musica Mundo Orkest nodigden zij de Kaapverdische zangeres Dina Medina en de Iraanse zanger Mohammad Motamedi uit. Samen met alle musici maakten zij in hun studio uitdagende muzikale combinaties.

Bijzondere samenwerking