UITNODIGING: Musica Mundo Meeting

Musica Mundo Meeting: De positie van een festival in een cultureel ecosysteem, lessen uit Dakar & Amersfoort
Vrijdag 28 juni | 15:00 – 17:30 uur | Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 in Amersfoort
Toegang gratis

De Musica Mundo Meeting is een conferentie, een uitnodiging aan het publiek om samen met lokale en internationale gasten dieper in te gaan op thema’s rondom de muziek waarvoor zij naar het festival komen. Tijdens deze tweede editie bespreken we de rol van een festival in een cultureel ecosysteem. Onder leiding van host Rob Hogenboom trekken we lering uit de ervaringen van Sahad, artiest en festivalorganisator uit Dakar in Senegal, en Lisa Bast en Hassan Elammouri, bekende gezichten in de Amersfoortse festivalindustrie. Er is een performance van zoophis. Host Rob verzorgt met zijn Rob’s Radio een muziekcollege.   

Lisa Bast is evenementenorganisator & ruimtelijk kunstenaar. Naast het maken van autonome kunstwerken werkt Lisa voor verschillende Amersfoortse Evenementen-organisaties. Zo is ze een van de drijvende krachten achter de afgelopen edities van St. Joseph Festival. Een denker én doener. Een enthousiasteling, met een hart voor de creatieve maker en de lokale scene.

Sahad, festival organisator, artiest & activist, is frontman van de band die zijn naam draagt. Hij is gevestigd in Dakar, Senegal, waar hij naast oprichter van muziekfestival Stereo Africa, inclusief gelijknamig onafhankelijk muzieklabel en opnamestudio, ook een eco-village gestart is. Een man die staat voor wat hij denkt en zijn ideeën in uitvoering brengt. 

Hassan Elammouri ­is algemeen & artistiek directeur van Musica Mundo. Hij brengt graag wereldculturen bij elkaar, om zo de kracht en schoonheid van culturele diversiteit te tonen met kwalitatief hoogwaardige artiesten en groepen uit alle delen van de wereld.

zoophis. is audiovisueel kleinkunstenaar. Sophia (zoophis.) onderzoekt vanuit diens makerschap als audiovisueel kleinkunstenaar de wereld om zich heen. Vanuit teksten waarin de individuele ervaring voorop wordt gesteld, maakt die vanuit een kwetsbare positie het onbespreekbare bespreekbaar. Diens werk is soms om in te dwalen, soms om te activeren, maar altijd indrukwekkend. 

Rob’s Radio, van dj & muziekwetenschapper Rob Hogenboom, is als een radiostation waar je toevallig langs komt op vakantie in het buitenland. Even onverwachts als avontuurlijk nodigt Rob’s Radio uit om je oren verder open te zetten. Voor Musica Mundo presenteert Rob een muziekcollege. Hij neemt ons mee langs verschillende muziekstijlen en periodes, en onderzoekt zo thema’s als identiteit, lokaliteit & diversiteit. Rob is tevens zakelijk leider van broedplaats OostWest en fungeert als host van deze Musica Mundo Meeting.

De toegang is gratis. We vernemen wel graag even of je komt. Dat kan hier.