Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Musica Mundo Meeting | Musica Mundo Festival

24 juni 2022 @ 15:00 17:30

musica mundo meeting

Musica Mundo Meeting

De eerste Musica Mundo Meeting is een inspirerende middag waar programmeurs, journalisten, artiesten, boekers en onderzoekers de banden weer kunnen aanhalen en elkaar prikkelen met muzikale schatten. Organisator Stichting ArteGanza biedt ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan een veelzijdig, internationaal programma aan.
Speciale gasten
Brahim el Mazned, een van Marokko’s zwaargewichten in muziek, is de special guest. Hij richtte in 2004 het Agadir Timitar Music Festival op en is initiator van het jaarlijkse Visa For Music-evenement. El Mazned stond aan de basis van twee indrukwekkende producten, L’anthologie des Chikhates et Chouikhes de L’Aita en L’anthologie des Rrways over onderbelichte muziekvormen. Hierover geeft hij een introductie aan de hand van een korte film. De anthologieën bevatten naast opnames van vele Marokkaanse artiesten ook een prachtig boekwerk.
Ook uit Marokko komt Maha el Madi. Zij is directeur van Dar Bellarj in Marrakesh. Deze ontmoetingsruimte, gelegen in het hart van de medina, werkt met succes vanuit een inclusieve, community-gerichte benadering. In het rijke programma met onder meer muziek gaat hedendaagse kunst in dialoog met traditionele kunsten.

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk brengt een showcase met een aantal nummers uit zijn programma Traveling East op het door hem ontwikkelde hybride solo instrument, de kwarttoon-gitaar. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld maakt Jan Wouter muziek waarin hij Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse microtonale klanken smaakvol weet te integreren met jazz, blues en roots.

Daarnaast presenteert ArteGanza graag twee vernieuwende projecten. Thijs Borsten vertelt over De Betovering van Desert Blues: een nieuw muzikaal programma met filmfragmenten dat hij ontwikkelt met de artiesten van Tarwa N-Tiniri, een jonge muziekgroep uit de Sahara die op vrijdagavond tijdens het festival te horen is.
Mohammed Aadroun, zakelijk leider van Amsterdams Andalusisch Orkest, laat ons de smaak proeven van het Musica Mundo Orkest, dat op zondagmiddag een bijzondere première brengt. Het AAO, operazangeres Tania Kross en Thijs Borsten gaan het experiment aan om een unieke fusie van klassieke muziek uit diverse culturen te creëren.

Laat svp even weten of je komt door het insturen van bijgaand formulier.

Vrijdag 24 juni 2022 | 15:00 uur – 17:30 uur

Gratis

Theater de lieve vrouw

Wilt je meer informatie over onze concerten?