onze missie

Onze missie

De missie van ArteGanza is het bieden van een podium en het fungeren als thuis voor wereldculturen, kunst en creatie. ArteGanza laat de kracht en schoonheid van culturele diversiteit zien. Ze brengt wereldculturen en bevolkingsgroepen bij elkaar. ArteGanza heeft zich gespecialiseerd in het bereiken van inwoners van Amersfoort en de regio met een cultureel diverse achtergrond uit alle lagen van de bevolking; met verschillende activiteiten heeft zij ook een landelijk bereik. De organisatie zelf is cultureel divers en wordt geleid door medewerkers met roots in Marokko, Turkije en Nederland.

Festival

Musica Mundo – Rhythms of the World is een project van Stichting ArteGanza. Het project bestaat uit twee onderdelen: het Musica Mundo Festival en de Musica Mundo Series.

Musica Mundo Festival is een bruisend jaarlijks zomerfestival met concerten van vijftien tot vijfentwintig groepen op het Lieve Vrouwekerkhof. Het neemt in het culturele aanbod in Midden-Nederland een unieke plek in: als enige presenteert zij wereldmuziek in een zeer diverse mix, met jong talent en gerenommeerde artiesten, concerten, workshops, documentaires en speciale projecten als het Musica Mundo Orkest, de Parade vanuit verschillende wijken en de Musica Mundo Meeting. Hiermee onderscheidt Musica Mundo zich tevens landelijk. Het is een van de weinige wereldmuziekfestivals in Nederland.

Musica Mundo Festival brengt magische geluiden en bijzondere klanken die een verbinding tussen verschillende continenten leggen. Hedendaagse muziekgroepen, zoals te horen in dit festival, maken uit deze klanken eigen versmeltingen en zorgen zo voor een nieuw geluid.

Series

De concerten en de workshops in de Musica Mundo Series vinden plaats in Theater De Lieve Vrouw en geven een bijzondere invulling aan het culturele aanbod in Amersfoort.

Musica Mundo groeit en betrekt steeds meer artiesten en samenwerkingspartners. Het festival en de series leveren een essentiële bijdrage aan de pluriformiteit van het muziekaanbod, aan talentontwikkeling, aan het verbinden van deelnemers en publiek, en aan het vergroten van diversiteit en inclusie.