28 jun

17:15

18:45

Lieve Vrouwekerkhof

Amersfoort (NL)

Gratis concert

Wilskracht (NL / TR / SY)

Concertorkest Wilskracht & gasten
Duo Duo en Burak Dolutaş op oosterse snaarinstrumenten

Het Regionaal Concertorkest Wilskracht keert terug met een spetterend optreden! Het orkest, door sommige ook wel het Metropole Orkest van Amersfoort genoemd, start het buitenprogramma met een spectaculaire show. Het harmonieorkest bestaat uit 60 enthousiaste muzikanten uit de regio Amersfoort die spelen op hoog amateurniveau. De kracht van het orkest is de geweldige muzikale veelzijdigheid. De orkestleden gaan voor de muziek en zijn ambitieus. Speciaal voor het optreden bij Musica Mundo gaat het orkest op zoek naar klanken en ritmes uit verschillende werelddelen. In een origineel en vernieuwend programma wijkt het orkest af van gebaande paden en pakt grootser uit dan ooit tevoren. Wilskracht staat dit optreden onder leiding van dirigent Ruud Pletting.
In bijzondere samenwerkingen brengen zij bekendere en minder bekende stukken, van het grootse geluid van een volledig orkest tot diverse intieme solo’s. Gastartiesten zijn snaarinstrumentspelers Duo Duo en Burak Dolutaş.

Beide leden van het ensemble Duo Duo komen uit Syrië. Ammar Melhem bespeelt de ‘ud en Jawdat Shaabo bespeelt de bağlama, een grotere versie van de saz. Hun unieke stijl combineert Arabisch, Turks, jazz, pop, blues en flamenco. Duo Duo heeft tot doel hun muzikale erfgoed te verjongen. Tegelijkertijd willen zij westerse klanken omarmen en de veelzijdigheid van hun instrumenten tonen.
Sazspeler Burak Dolutaş is in 1990 geboren in Amsterdam. Zijn eerste kennismaking met muziek op 11-jarige leeftijd bleek liefde op het eerste gezicht. Hij is gespecialiseerd in Anatolische volksmuziek en heeft zijn kennis over wereldmuziek uitgebreid tijdens zijn opleiding op Codarts in Rotterdam en tijdens een uitwisseling met de Technische Universiteit van Istanbul (ITÜ). Burak zingt en speelt saz, de Turkse langhalsluit met de typerende eigen klank.

Duo Duo met Asfur