Laden Evenementen

« Alle Evenementen

The Naghash Ensemble of Armenia | MM Series

15 april @ 20:30 22:30

The Naghash Ensemble of Armenia

Spirituele volksliederen en energieke klassieke muziek met jazz en rock
Het Naghash Ensemble uit Armenië combineert de aardse spiritualiteit van Armeense volksliederen met nieuwe klassieke muziek, hedendaags post-minimalisme en de energie van jazz en rock. Drie briljante zangeressen en enkele van de beste instrumentalisten van Armenië op duduk (hobo van abrikozenhout), ‘ud (luit), dhol (percussie) en piano spelen nieuwe muziek gebaseerd op heilige teksten van de middeleeuwse Armeense mystieke dichter en priester Mkrtich Naghash. Songs of Exile, geschreven door de Armeens-Amerikaanse componist John Hodian, is een meditatie over de relatie van de mens met God vanuit het perspectief van een monnik die gedwongen is om vele jaren in ballingschap te leven.
De pers is lovend over dit ensemble: ‘Een ongewoon subtiele, maar toch toegankelijke wereld van geluid. Klokachtige stemmen lokken met trillende melodische bogen, canonachtige verschuivingen en contrapuntische lijnen.’ En: ‘Diep ontroerend, niet van deze wereld’.

Bezetting:
Hasmik Baghdasaryan – sopraan
Tatevik Movsesyan – sopraan
Arpine Ter-Petrosyan – alt
Tigran Hovhannisyan – dhol (percussie)
Aram Nikoghosyan – ud (luit)
Harutyun Chkolyan – duduk (hobo)
John Hodian – piano/composities

Kijk hier alvast naar

* Concert The Naghash Ensemble of Armenia | Zaterdag 15 april 2023 | Theater De Lieve Vrouw | Aanvang 20:30 uur | Entree € 25,00

€25,00

Theater De Lieve Vrouw

Lieve Vrouwestraat 13
Amersfoort, 3811 BP Nederland
+ Google Maps
033 422 65 55
Bekijk de site van Locatie

Wilt je meer informatie over onze concerten?