30 jun

16:15

18:15

Lieve Vrouwekerkhof

Amersfoort (NL)

Gratis concert

Slagwerk KAMV (NL – SR – CN – SY)

Het slagwerk KAMV ensemble met Jawdat Shaaboo, Mustafa Memtimin en Nancy Zeefuik (NL / SY / CN / SR)

Uniek slagwerkensemble met zang, bağlama en daf

In ‘Grenzeloos Percultural, beyond borders’ zoekt het slagwerkensemble van KAMV Orkest, de Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging, samenwerking met statushouders, expats en vluchtelingen. Het slagwerkensemble onder leiding van Wibrand van Norel is al jaren bezig met haar ‘Percultural-reeksen’, waarin het gaat om het overstijgen van grenzen en het omarmen van diversiteit in verschillende culturen. Muziek is voor hen wereldtaal nummer 1! Speciaal voor het festival gaat het ensemble samen spelen met internationale artiesten Jawdat Shaaboo, Mustafa Memtimin en Nancy Zeefuik.

Jawdat Shaaboo

Jawad Shaboo groeide op in Syrië en leerde daar op zijn vijftiende de bağlama kennen, een traditionele langhalsluit uit de regio waar hij opgroeide. Jawdat gaf een vervolg aan zijn muziekcarrière in Nederland. Jawdats doel is om de bağlama door te laten groeien tot een instrument dat in alle muziekstijlen is geïntegreerd. Hij is momenteel bezig met zijn bacheloropleiding aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Slagwerk KAMV

Mustafa Memtimin

Opgegroeid in een muzikale omgeving leerde Mustafa Memtimin het spel op de traditionele Xinjiang handtrommel (daf) van zijn vader. Deze Oeigoerse percussionist leefde als een Turkse ingezetene in de Chinese autonome regio Xinjiang. Hij volgde een opleiding in westerse percussie aan het China Conservatory of Music en voltooide een tweejarige masteropleiding drummen in Nederland. Naast diverse handtrommels speelt hij ook darbuka.

Slagwerk KAMV


Nancy Zeefuik

De Surinaamse zangeres Nancy Zeefuik is opgegroeid in een zeer muzikaal gezin. Naast veel soloprojecten was ze jarenlang een vaste kracht binnen gospelkoor G-Roots en deed backing vocals voor verschillende internationale artiesten. Nancy zingt tijdens het concert ook in het Sranantongo, haar Surinaamse moedertaal.

Slagwerk KAMV