28 jun

20:30

22:30

Theater De Lieve Vrouw

Lieve Vrouwestraat 13 Amersfoort (NL)

€ 20,00

Bestel tickets

Opening Musica Mundo Festival – Boekpresentatie Stichting ArteGanza – concert Sahad en gasten (SN / NL)

Opening Musica Mundo Festival: boekpresentatie en concert van SAHAD & gasten
Een caleidoscoop aan muziek

Op deze avond opent Stichting ArteGanza haar vierdaags buitenevenement, Musica Mundo Festival. Allereerst presenteert ArteGanza een nieuw boek met verhalen en foto’s. ‘De schoonheid van het verschil’ brengt in beeld en woord wat ArteGanza heeft betekend voor het culturele leven in Amersfoort. Het laat zien welke verbindingen zijn gelegd, ook nationaal en internationaal, welke statements zijn gemaakt en welk plezier is meegegeven aan de stad en haar inwoners. Lees over de verrassende en veelzijdige kanten van ArteGanza en ontdek de schoonheid van het verschil.
Het boek is ter plekke te koop.

opening sahad saharr

Het programma biedt vervolgens een rijk en veelzijdig concert van de Afrikaanse groep SAHAD.
Oprichter Sahad Sarr is al meer dan tien jaar de vocale leider van de in Dakar gevestigde groep SAHAD. Dit onafhankelijke, zelfgeproduceerde project draagt op innovatieve wijze bij aan de alternatieve muziek in Senegal. De naam Sahad verwijst naar ‘oogst’ in Serer en ‘wederopstanding’ in Wolof. Sahad omschrijft zichzelf als ‘een bushtaxi die de wereld rondreist op zoek naar de rijkdommen die voortkomen uit onze verschillen, om deze te delen’. Van Afro tot jazz, van blues tot folk en funk: alle Afrikaanse en kosmische invloeden zijn opnieuw toegepast, waardoor een caleidoscopische muziek is ontstaan. Sahad trad op met artiesten als Tony Allen, Seun Kuti en Cheikh Lô. De groep heeft ook buiten de grenzen van Senegal zijn waarde bewezen door op internationale festivals op te treden en nominaties en prijzen te winnen.

Het programma duurt tot 22:30 uur en wordt omringd door bijzonder spannende muziekgroepen uit de hele wereld op het Lieve Vrouwekerkhof.