29 jun

18:45

20:00

Lieve Vrouwekerkhof

Amersfoort (NL)

Gratis concert

Kiala & The Afroblaster (AO / NL)

Kiala & the Afroblaster (AO / NL)
Vintage Afrobeat met hiphop en funk

Kiala & the Afroblaster is een 10-koppige afrobeatband van Kiala Nzavotunga en Afrogrooves, een Amsterdams muzikantencollectief met een passie voor Afrobeat-muziek. De band brengt een moderne variant op het vintage Afrobeat geluid, vol strakke percussie- en blazerslijnen, bluesachtige gitaarriffs en krachtige teksten.
Kiala werd geboren in Angola, groeide op in Congo en maakte een muzikale carrière in Nigeria als gitarist van Fela Kuti’s band Egypt 80. Na het avontuur met Fela verhuisde hij naar Parijs waar hij in diverse bands speelde. In 2018 reisde hij naar Amsterdam en ontmoette bij een jamsessie mede-Afrobeat-enthousiastelingen. Wederzijdse bewondering voor deze muziek leidde tot kameraadschap en onmiddellijke muzikale chemie. Belangrijke leden van het Afrogrooves-collectief werden zo de band van Kiala.
In 2023 nam de band nieuwe muziek op, de EP Spiritual Power, die verschijnt in de loop van 2024. Spiritual Power bouwt voort op het klassieke Afrobeat-geluid van de band met een injectie van krachtige hiphop- en funkinvloeden.