Valérie Ékoumè

Valérie Ékoumè | Musica Mundo Festival

Valérie Ékoumè

Valérie Ékoumè

Stap in de kleurrijke wereld van Valérie Ékoumè, waar liefde koning is en Afropop de manier waarin zij dit uitdrukt. Ékoumè is een Frans-Kameroense zangeres die is opgegroeid in een muzikale familie. Tijdens haar jeugd luisterde ze naar verschillende muziekstijlen zoals Congolese rumba, popmuziek van Michael Jackson en Kameroense muziek als bikutsi en mangambeu. Zangers als Miriam Makeba (Mama Africa) en Whitney Houston waren, zoals Valérie zegt, haar virtuele vocal coaches, van wie ze veel leerde door met hun muziek mee te zingen.
Haar leven nam een andere wending toen ze in 2004 ging samenwerken met Manu Dibango in de Soul Makossa Gang. Gedurende acht jaar ging zij op tour met deze topmuzikant, een van de beste ervaringen van haar leven.
In 2005 trad ze toe tot de American School of Modern Music in Parijs. Valérie bleef daar vijf jaar en werkte samen met een grote diversiteit aan musici als Alain Barrière, Maceo Parker, Courtney Pine, Papa Wemba en Meiway. Ékoumè maakt deel uit van deze nieuwe multiculturele generatie en wordt erdoor beïnvloed. Haar tweede album Kwin na kingue, waarop ze dieper in haar Kameroense roots dook, bereikte de top-tien van RFI Beste World / African Albums.
Valérie Ékoumè brengt swingende Afropop, met traditionele muziek als basis. Dus maak je klaar om te dansen!

Kijk hier alvast

Zaterdag 24 juni 2023 | 13:30 uur – 14:30 uur

Valérie Ékoumè met kleurrijke Afropop – (CM/FR) | Musica Mundo Festival | Lieve Vrouwekerkhof | Toegang gratis

LIEVE VROUWEKERKHOF AMERSFOORT

Wilt je meer informatie over onze concerten?

Datum

jun 24 2023
Verlopen!

Tijd

13:30 - 14:30

Kosten

Locatie

Het Lieve Vrouwekerkhof
Lieve vrouwekerkhof
Categorie