Ukandanz

uKanDanZ | Musica Mundo Festival

Ukandanz

uKanDanZ

Na een korte pauze is de Frans-Ethiopische groep uKanDanZ terug. Onder leiding van de charismatische zanger Asnake Gebreyes worden Ethiopische ritmes en melodieën gekoppeld aan pop, rock, jazz en tegenwoordig ook elektronica, wat resulteert in een unieke stijl. Asnake Gebreyes is afkomstig uit de levendige muziekscene in Addis Abeba waar hij een veel gevraagd artiest is.
De brandstof van deze moderne trancemachine blijft de Ethiopische soul, met twee fundamentele elementen: de elastische stem van Gebreyes en de composities van Damien Cluzel, die nooit meer comfortabel is dan in het teweegbrengen van muzikale en culturele cross-overs.
De line-up van het Franse deel van de groep is sinds de comeback veranderd. Niet alleen heeft uKanDanZ een nieuwe drummer die elektronische drums speelt, ook de synth-bassist is nieuw. Het geluid van de band is daardoor meer elektronisch en meer open en funky, zoals te horen is op het album Yeketelale, maar nog steeds fascinerend en krachtig. Ukandanz blijft behoren tot de frontlinie van de innovatieve ethiojazzbands.

Bezetting:
Asnake Gebreyes – zang
Damien Cluzel – basgitaar
Lionel Martin – tenor sax
Fred Escoffier – keyboards
Thomas Pierre – drums


Kijk alvast hier

Zaterdag 24 juni 2023 | 18:00 uur – 19:00 uur

Ukandanz met innovatieve ethiojazz – (FR/ETH) | Musica Mundo Festival | Lieve Vrouwekerkhof | Toegang gratis

LIEVE VROUWEKERKHOF AMERSFOORT

Wilt je meer informatie over onze concerten?

Datum

jun 24 2023

Tijd

18:00 - 19:00

Kosten

Locatie

Het Lieve Vrouwekerkhof
Lieve vrouwekerkhof
Categorie