Trans(E)-Shootin’-Express | Musica Mundo Series

Trans(E)-Shootin-Express

Hypnotiserende ontmoeting tussen jazz, rock en Marokkaanse gnawa

Trans(E)-Shootin-Express is een ontmoeting tussen twee bands: de ene brengt een mix van jazz en rock, de andere traditionele Marokkaanse gnawamuziek. Trans(E)-Shootin-Express roept de muzikale trance op die zowel in de muziek van Shootin’ Chestnuts te vinden is als in die van Hicham Bilali’s Black Koyo. In dit project ontstaat een gemeenschappelijke vibratie van twee verschillende muzikale universums.

Shootin’ Chestnuts
Shootin’ Chestnuts is een groep van het Franse collectief Le bazardier uit Nancy. De groep werd opgericht in 2016 en vond al snel een eigen geluid. De muzikanten van Shootin’ Chestnuts zijn gefascineerd door kleur en energie. De alchemie die ze smeden tussen akoestische en elektrische instrumenten geeft hen een sterke identiteit. Hun vitale energie maakt hen uitzonderlijk.

Hicham Bilali en Black Koyo
De leider van de groep Black Koyo, Hicham Bilali, is van kinds af aan ondergedompeld in gnawa-muziek. Hij debuteerde naast de grootmeester Hamid Dkaki die hem de voorouderlijke kennis van de gnawa-cultuur overbracht. Daarna voerde hij het gnawaritueel uit met de grootste meesters in heel Marokko. De muzikanten met wie hij werkt in Black Koyo komen uit verschillende Marokkaanse gnawa-tradities (Casablanca, Tanger, Fez, Rabat). Ze traden op in Frankrijk, Duitsland, België, maar ook op het Festival des Musiques Sacrées in Fez, op het Gnawa-festival in Essaouira en op het Musica Mundo Festival in Amersfoort in 2021.

Bezetting:
Christophe Castel – saxofoons
Alexandre Ambroziak – drums
Nicolas Arnoult – Wurlitzer piano
Mathieu Ambroziak – bas, gitaar
Hicham Bilali – guembri, zang
Aziz Moustaid: qraqeb, palmas, zang
Achraf Abantour: qraqeb, palmas, zang

Kijk alvast hier

Concert Trans(E)-Shootin’-Express | zaterdag 16 september 2023 | Theater De Lieve Vrouw | Aanvang 20:30 uur, tickets € 25,00

Tekst Info

Wilt je meer informatie over onze concerten?

Urenschema

Zaterdag 16-09-2023

20:30 - 22:30

Datum

sep 16 2023
Verlopen!

Tijd

20:30 - 22:30

Kosten

€25.00

Locatie

Theater de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
Website
https://musica-mundo.com/events/
Categorie