Monsieur Doumani

Monsieur Doumani | Musica Mundo Festival

Monsieur Doumani

Monsieur Doumani

De leden van Monsieur Doumani, een trio uit Nicosia, hebben ieder een andere achtergrond maar zijn allemaal op diverse niveaus beïnvloed door de traditionele muziek van hun vaderland Cyprus. De composities van de groep zijn geïnspireerd door de hedendaagse Cypriotische maatschappij en de woelige, onzekere tijden van het huidige tijdvak. De groep startte met het aanpassen van traditionele Cypriotische nummers door ze een specifieke hedendaagse klankkleur te geven, niet alleen qua geluid, maar ook qua sfeer.
Monsieur Doumani heeft de afgelopen elf jaar veel succesvolle concerten gespeeld over de halve wereld, van Womad tot Sziget, van Paradiso tot Mupa. Maar nu, met het recente album Pissourin, gaat de groep een stap verder door een vol, rauw psychedelisch geluid te incorporeren in hun muziek. Die muziek doet soms denken aan vintage Griekse muziek, soms aan Turkse psychpop en psychrock uit de 70’er jaren, maar heeft altijd Doumani’s eigen, kenmerkende kleur.
Volgens The Guardian is het ‘one of the most entertaining, confident and inventive groups in the scene’.

Bezetting:
Demetris Yiasemidis: trombone, fluit, zang
Andys Skordis: gitaar, zang, elektronica
Antonis Antoniou: tzouras (bouzouki), zang, stompbox

Kijk alvast hier

Zondag 25 juni 2023 | 16:00 uur – 17:00 uur

Monsieur Doumani met hedendaagse Cypriotische klanken – (CY) | Musica Mundo Festival | Lieve Vrouwekerkhof | Toegang gratis

LIEVE VROUWEKERKHOF AMERSFOORT

Wilt je meer informatie over onze concerten?

Datum

jun 25 2023
Verlopen!

Tijd

16:00 - 17:00

Kosten

Locatie

Het Lieve Vrouwekerkhof
Lieve vrouwekerkhof
Categorie