Kel Assouf

Kel Assouf | Musica Mundo Festival

Kel Assouf

Kel Assouf

Kel Assouf betekent ‘verlangen’ in de Tamasheq-taal, de taal van de Toeareg. De band werd in 2006 opgericht door Anana Harouna, een Toeareg-muzikant uit Niger, toen hij na een lange ballingschap in Brussel aankwam. Sindsdien verkende hij verschillende stijlen en formules door muzikanten uit Afrikaanse en Europese landen samen te brengen. De band nam drie albums op: drie totaal verschillende verhalen, van traditie tot diepe rock.
Met één been in de woestijn en het andere in Europa zingt Anana over de Sahara, Niger en Brussel. De melodieën en ritmes zijn direct geïnspireerd op Berbermuziek. Zijn korte zinnen zijn gezet op toonladders en ritmes van de traditionele muziek van de Kel Tamasheq. Het laatste album ‘Black Tenere’, geproduceerd in 2019 op het meermaals bekroonde label Glitterbeat, is een mijlpaal: Afrikaanse tranceritmes versmolten met de energie van vintage rock brengen een belangrijke nieuwe vibe in de muziek van de woestijn.
Met een krachtig nieuw kwartet brengen de ritmes van Kel Assouf het publiek naar een dansvloer ergens tussen Londen en Niamey – een krachtige groove machine!

Bezetting:
Anana Harouna: zang, gitaar
Olivier Penu: drums
Alan Van Rompuy: keyboard
Dia Djakrave: bas

Kijk alvast hier

Zaterdag 24 juni 2023 | 16:30 uur – 17:30 uur

Kel Assouf met blues rock van de Toeareg – (NI/BE) | Musica Mundo Festival | Lieve Vrouwekerkhof | Toegang gratis

LIEVE VROUWEKERKHOF AMERSFOORT

Wilt je meer informatie over onze concerten?

Datum

jun 24 2023

Tijd

16:30 - 17:30

Kosten

Locatie

Het Lieve Vrouwekerkhof
Lieve vrouwekerkhof
Categorie