Entoto Band

Entoto Band | Musica Mundo Festival

Entoto Band

Entoto Band

Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk van de ’60s. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke performance, waardoor het publiek zich op de dansvloer van swingend Addis Ababa waant.
De groep bestaat uit Nederlandse artiesten met diverse culturele achtergronden, met als spil de talentvolle Ethiopische zangeres Helen Mengestu. Joep Pelt, een ervaren artiest die al lange tijd met diverse buitenlandse artiesten verschillende fusies maakt, is de oprichter van de band. In februari 2023 bracht Entoto het debuutalbum uit op Guitar Globetrotter Recordings, het nieuwe label van Pelt.
Entoto Band herinterpreteert klassiekers uit Ethiopië en Eritrea en schrijft in dit idioom eigen nummers. In 2022 speelde de groep al meer dan vijfentwintig shows op verschillende festivals en podia in heel Nederland. De populariteit van de band rijst de pan uit!

Bezetting:
Helen Mengestu: zang
Million Tewelde: saxofoon / aerofoon / zang
Joep Pelt: gitaar
Elvis Sergo: Hammondorgel / synthesizers
DJ de Koning: percussie
Randell Sambo: drums

Kijk alvast hier

Vrijdag 23 juni 2023 | 23:45 uur – 01:00 uur

Entoto Band met een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk – Ethiopië/NL | Musica Mundo Festival | Lieve Vrouwekerkhof | Toegang gratis

LIEVE VROUWEKERKHOF AMERSFOORT

Wilt je meer informatie over onze concerten?

Datum

jun 23 2023
Verlopen!

Tijd

23:45 - 01:00

Kosten

Locatie

Het Lieve Vrouwekerkhof
Lieve vrouwekerkhof
Categorie