Concertorkest Wilskracht

Concertorkest Wilskracht | Musica Mundo Festival

Concertorkest Wilskracht

Concertorkest Wilskracht

Regionaal Concertorkest Wilskracht is een harmonieorkest dat bestaat uit 60 enthousiaste muzikanten uit de regio Amersfoort die spelen op hoog amateurniveau. De kracht van het orkest is de geweldige muzikale veelzijdigheid. De orkestleden gaan voor de muziek en zijn ambitieus. Dirigent is Inge Lage Venterink.
Speciaal voor het optreden bij Musica Mundo gaat het orkest op zoek naar klanken en ritmes uit verschillende werelddelen. In een origineel en vernieuwend programma wijkt het orkest af van gebaande paden. Ooit een gospel-koor gehoord ondersteund door een volledig harmonieorkest? Of een harmonieorkest dat een darbuka- en een sazspeler begeleidt?
In originele arrangementen maakt u kennis met bekendere en minder bekende stukken. Denk hierbij aan Libertango, Baba Yetu en Crown you with praise. Diverse stukken zijn speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd door Jos Pommer en Jasper Staps.
Sazspeler Burak Dolutaş is in 1990 geboren in Amsterdam. Zijn eerste kennismaking met muziek op 11-jarige leeftijd bleek liefde op het eerste gezicht. Hij is gespecialiseerd in Anatolische volksmuziek en heeft zijn kennis over wereldmuziek uitgebreid tijdens zijn opleiding op Codarts in Rotterdam. Burak zingt en speelt saz, de Turkse langhalsluit met de typerende eigen klank.
Een andere bijzondere samenwerking is die met een gospelkoor onder leiding van Diane Ranselaar. Diane studeerde in 2007 af aan ArtEZ in Enschede. Zij is fulltime koordirigent en zangeres. Naast haar vaste pop- en gospelkoren werkt ze als vocal director voor theater- en tv-producties. Diane heeft een zestal gospelzangers en een twaalfkoppig projectkoor ingeschakeld die de muziek van Wilskracht een bijzondere dimensie geven.
Het spektakel wordt compleet gemaakt met een buikdanseres van Sheila’s Buikdanscentrum en met tangodansers.

Kijk alvast hier naar

Vrijdag 23 juni 2023 | 19:45 uur – 21:00 uur

Concertorkest Wilskracht met Turkse sazspeler en gospelkoor – Amersfoort | Musica Mundo Festival | Lieve Vrouwekerkhof | Toegang gratis

LIEVE VROUWEKERKHOF AMERSFOORT

Wilt je meer informatie over onze concerten?

Datum

jun 23 2023

Tijd

19:45 - 21:00

Kosten

Locatie

Het Lieve Vrouwekerkhof
Lieve vrouwekerkhof
Categorie