Césaria Évora

Césaria Évora – openluchtbioscoop | Musica Mundo Festival

Césaria Évora

Césaria Évora | Openlucht Bioscoop

Musica Mundo Festival breidt de programmering uit en opent het festival met een vertoning van een film over het leven van wereldster Césaria Évora (1941-2011). Zij werd “de diva op blote voeten” genoemd, maar Évora was wars van divagedrag. Uit dit liefdevolle portret doemt een beeld op van een zangeres die, onder andere door blootsvoets op te treden, nooit haar arme afkomst vergat. Een zangeres met een diep-melancholieke stem, “die komt uit haar binnenste, haar leven en haar land”, zoals iemand in de film zegt.
Dat land is het gortdroge Kaapverdië, waar Évora als tienjarig kind in een weeshuis belandde, omdat haar moeder na de dood van haar man geen zes kinderen kon (op)voeden. Ze liep er na een paar jaar weg en werd cafézangeres. Dat rauwe leven veranderde toen zij op haar vijftigste een wereldster werd. Bijzonder is dat de roem haar niet veranderde.
Cesária Évora schetst met archiefbeelden, concertopnamen, interviews en beelden van Kaapverdië een beeld van een vrouw die altijd zichzelf bleef en nooit haar onafhankelijkheid opgaf. Maar ook een vrouw die door haar loodzware jeugd getekend was. “Ik geloof niet in dromen”, zegt ze als een interviewer haar vraagt naar haar grootste droom: “Vraag me iets anders!”

Kijk alvast hier naar de trailer

Donderdag 22 juni 2023 | 22:00 uur – 24:00 uur

Openluchtbioscoop: Césaria Évora – een film van Ana Sofia Fonseca | Musica Mundo Festival | Lieve Vrouwekerkhof | Toegang gratis | Première

LIEVE VROUWEKERKHOF AMERSFOORT

Wilt je meer informatie over onze concerten?

Datum

jun 22 2023
Verlopen!

Tijd

22:00 - 00:00

Locatie

Het Lieve Vrouwekerkhof
Lieve vrouwekerkhof
Categorie