adg7

ADG7 | Musica Mundo Festival

adg7

ADG7

De negenkoppige, meervoudig bekroonde band ADG7 (spreek uit: Ak Dan Gwang Chil) staat met één voet in de wereld van traditie en de andere in blitse, vrolijke pop. Het charismatische en ultra-modieus geklede trio van frontvrouwen wordt ondersteund door zes instrumentalisten die de traditionele Koreaanse instrumenten meesterlijk bespelen. ADG7’s rijke repertoire is geïnspireerd door Korea’s heilige, sjamanistische rituele muziek (gut) en volksliederen (minyo) van de provincie Hwanghae in de noordelijke uithoeken van het schiereiland.
ADG7 ontstond in 2015, het jaar waarin Korea de 70ste verjaardag van de nationale bevrijding herdacht. Door een nieuwe vorm te geven aan gedeelde Koreaanse culturele wortels, drukt ADG7 de ware betekenis van bevrijding uit en het verlangen naar eenwording. De groep heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder die voor Beste Groep bij de KBS Korean Traditional Music Award 2018 en de Sori Frontier Award bij het Jeonju International Sori-festival 2017. ADG7 gaf showcase-concerten bij WOMEX 2019 en bij globalFEST 2020. ADG7 trad onder meer op bij WOMAD, Roskilde Festival en San Jose Jazz Festival.
ADG7’s krachtige optreden dompelt het publiek onder in de positieve energie van traditionele muziek in een moderne stijl. Hun optredens zijn ongehoord theatraal, rauw en dansbaar. Mis deze geluidssensaties, die The New York Times ‘catchy, springerig en onbezonnen’ noemt, niet!

Bezetting:
Kim Yak Dae: daeguem
Lee Man Wol: piri & saenghwang
Choi Byung Hwal: ajaeng
Woen Meondongmaru: gayageum
Chun Gung Dal: percussie
Sunwoo Barabarabarabam: percussie
Hong Ok: zang
Myeong Wol: zang
Yoo Wol: zang

Kijk alvast hier

Zaterdag 24 juni 2023 | 21:45 uur – 23:00 uur

ADG7 met sjamanistische folk-pop – (KR) | Musica Mundo Festival | Lieve Vrouwekerkhof | Toegang gratis

LIEVE VROUWEKERKHOF AMERSFOORT

Wilt je meer informatie over onze concerten?

Datum

jun 24 2023
Verlopen!

Tijd

21:45 - 23:00

Kosten

Locatie

Het Lieve Vrouwekerkhof
Lieve vrouwekerkhof
Categorie