Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Crazy Rockers – SR/ID/NL | Musica Mundo Festival

26 juni 2021 @ 15:00 16:00

The Crazy Rockers

The Crazy Rockers | zaterdag 26 juni | 15:00 uur tot 16:00 uur

The Crazy Rockers, muzikanten van boven de zeventig die op tournee gaan, zijn geen uitzondering meer. Denk aan Paul McCartney, Rolling Stones en Bob Dylan. In Nederland hebben we krasse rockers die zelfs nog ouder zijn, maar ‘still alive & kicking’. The Rockers is de oudste rockband van Nederland en misschien wel van Europa. Al in 1959 stonden ze voor vijftien gulden per weekend te rocken in de Haagsche La Gaité (tegenwoordig De Zwarte Ruiter). Zij waren een voorbeeld voor veel latere ‘Nederbeaters’ als George Kooymans en Rinus Gerritsen van Golden Earring. Sindsdien hebben The Crazy Rockers een ontelbaar aantal platen en cd’s uitgebracht en stonden zij in verschillende tv-shows.

Van de originele line-up zijn helaas oprichter/drummer Sydney Rampersad en bassist Pim Veeren overleden. De band bestaat nu uit de oerrockers Woody Brunings en Eddy Chatelin met leadgitarist Chris Latul (ex Massada), drummer Boyd Brostowski en bassist Louis Drabe. Met hun diverse afkomst, van Surinaams tot Moluks tot Indonesisch, zijn zij een toonbeeld voor inclusiviteit. Zoals ze zelf zeggen: “We respecteren elkaar zoals we zijn. Moderne muziek is universeel.”

De onverwoestbare band staat na al die jaren nog steeds even fris op vele podia en rockt elke tent aan flarden. In 2019 vierden ze hun 60-jarig bestaan. Onlangs speelde Eddy C bij Matthijs Gaat Door op tv de sterren van de hemel tijdens een ‘Eerbetoon aan de Indirock’.

Gratis

Het Lieve Vrouwekerkhof

Lieve vrouwekerkhof
Amersfoort, 3811 BH Nederland
+ Google Maps

Wilt je meer informatie over onze concerten?