Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sona Jobarteh – GM | Musica Mundo Festival

25 juni 2022 @ 18:45 20:15

Sona Jobarteh

Sona Jobarteh – GM  

Sona Jobarteh is niet alleen een fantastische zangeres, maar ook de eerste vrouwelijke virtuoos op de kora, het traditionele West-Afrikaanse snaarinstrument met het kenmerkende sprankelende geluid. Dat maakt haar tot een pionier in een traditie die de afgelopen zeven eeuwen alleen van vader op zoon werd doorgegeven. In deze traditie van griots, troubadours, vormt zij een levend archief van het Gambiaanse volk. Met één oor op de historische reputatie van de familie, één op de toekomstige erfenis en haar hart op beide plaatsen, bereidt ze vandaag een plek voor voor de volgende generatie.
Jobarteh studeerde aan het conservatorium in Londen en keerde vervolgens terug naar Afrika. Zo ontstond haar eclectische mix van blues, afropop en traditionele muziek.

Haar toewijding aan het verspreiden van krachtige humanitaire boodschappen via haar liedjes en haar vele optredens over de hele wereld maakt haar veel meer dan een muzikant; ze is actief in sociale verandering en geeft het goede voorbeeld. Zo richtte ze The Gambia Academy op,  de eerste in zijn soort die een regulier academisch curriculum dat geworteld is in de Gambiaanse cultuur, tradities en geschiedenis biedt op een hoog niveau.
Jobarteh geeft ook lezingen en presentaties. In 2010 schreef ze haar eerste compositie voor film; ook kreeg ze de opdracht van de BBC voor een werk met westerse klassieke muziek en Afrikaanse instrumenten.
Live wordt Jobarteh begeleid door vier fantastische muzikanten.

Bezetting:
Sona Jobarteh – kora / leadzang
Andi Mclean – basgitaar
Mouhamadou Sarr – percussie
Eric Appapoulay – gitaar
Westley Joseph – drums


Kijk alvast hier naar Sona Jobarteh

Zaterdag 25 juni 2022 | 18:45 uur – 20:15 uur

Gratis

Het Lieve Vrouwekerkhof

Lieve vrouwekerkhof
Amersfoort, 3811 BH Nederland
+ Google Maps

Wilt je meer informatie over onze concerten?