Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sanaa Marahati & Amsterdams Andalusisch Orkest

Poëtische malhoun uit Marokko

4 december 2022 @ 16:00 18:00

Sanaa Marahati

Sanaa Marahati & Amsterdams Andalusisch Orkest

Zondag 4 december, 16:00 uur | Theater de Lieve Vrouw | € 25,00

Sanaa Marahati (1984) is een van de zeldzame vertolkers van de klassieke malhoun-stijl uit Marokko. Zij brengt een concert in deze stijl samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest. Malhoun kent diepe historische wortels en veel ruimte voor vocale en instrumentale improvisaties. Op het podium ontstaat een samenspel tussen de melodieuze klassieke maqam-structuur uit de Andalusische traditie en de ritmische variaties die de muziek tot een krachtig geheel maken. De 18e-eeuwse poëtische zang waait als een warme wind over je heen.
Marahati is klassiek geschoold en wijdde haar muzikale leven aan de malhoun. Deze stijl wordt gekenmerkt door 18e-eeuwse volkse poëzie, in vertellingen (‘qasida’) in de Marokkaans-Arabische taal. Het alledaagse leven komt tot bloei in deze verhalen over de liefde, intriges en de natuur. Malhoun wordt veelal begeleid door een klassiek ensemble.

Magie in improvisaties
Het Amsterdams Andalusisch Orkest is gespecialiseerd in een heel divers Maghrebijns georiënteerd repertoire. Muzikaal leider Abderrahim Semlali (1966) groeide op in de historische binnenstad van Fes, waar zijn ouders de vertellingen in malhoun-stijl doorgaven. Als kind liet hij zich door die verhalen meeslepen en zo ontstond zijn liefde voor muziek. Sinds de vroege doorbraak van Sanaa Marahati heeft Semlali haar diverse keren begeleid. De twee voelen elkaar inmiddels haarfijn aan en er ontstaat magie wanneer zij elkaars paden kruisen tijdens improvisaties.

Kijk hier alvast naar

€ 25,00

Theater De Lieve Vrouw

Lieve Vrouwestraat 13
Amersfoort, 3811 BP Nederland
+ Google Maps
033 422 65 55
Bekijk de site van Locatie

Wilt je meer informatie over onze concerten?