Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

RABASA | Muziek uit Kaapverdië | Musica Mundo Series

Maak je op voor een programma vol Kaapverdische tradities met een Rotterdams tintje!

3 oktober 2021 @ 16:00 18:30

RABASA

RABASA | Muziek uit Kaapverdië | 18.50

Rabasa is een typische exponent van de Kaapverdiaanse diaspora. Zij wonen nu al jaren in de omgeving van de havenstad Rotterdam. In deze plaats begon het succes van de band die een graag geziene gast is op vele internationale podia en festivals.
De muziek uit Kaapverdië van Rabasa is stevig geworteld in de Kaapverdische muziek tradities. Rabasa heeft op basis van deze tradities een kenmerkend, heupwiegend, vol en warm geluid ontwikkeld.

Instrumenten
Zij maken hierbij gebruik van akoestische instrumenten als gitaar, cavaquinho, accordeon, trompet en percussie die de karakteristieke zang in smaakvolle soms popachtige arrangementen ondersteunen. Het repertoire voert de luisteraar langs de verschillende genres Kaapverdische muziek, van de melancholieke morna tot een dampende funana.

Rotterdam
De in Rotterdam woonachtige broers Joao, Jorge, Tó en Angelito Ortet komen uit een boerenfamilie van het kleine dorpje Rui Vaz op het eiland Santiago en vormen de kern van de groep. Zij speelden al op jonge leeftijd muziek en theater in de kerk en leerde de kneepjes van het vak van hun broers Lindo en Emanuel en door in hun dorpje samen te spelen met oudere mensen.

Rabasa: Kaapverdische muziek met een vleugje Rotterdam
Rabasa is de naam van een oude waterbron in de buurt van Rui Vaz. Deze waterbron heeft een belangrijke rol gespeeld in de kinderjaren van de broers Ortet en staat symbool voor de bron van de rijke Kaapverdische muziektradities die de basis en de inspiratie vormen voor het repertoire van Rabasa.

Bezetting
Maar Rabasa is ook Rotterdams. Zo multicultureel als deze stad, zo is ook de bezetting van Rabasa. Naast de broers Ortet, de uit S.Lourenco dos Orgaos (Santiago) afkomstige zangeres Terezinha Fernandes, de jonge talentvolle Kaapverdiaanse musicus Paulo Bouwman, de uit Guinee Conakry afkomstige trompettist Kabiné Traoré (Tagus) en de in Rotterdam geboren percussionist Hans de Lange deel van uitmaken.

Theater De Lieve Vrouw

Lieve Vrouwestraat 13
Amersfoort, 3811 BP Nederland
033 422 65 55
Bekijk de site van Locatie

Meer info over onze concerten?