Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Musica Me – MA/NL | Musica Mundo Festival

27 juni 2021 @ 13:30 16:00

Musica Me – Yassir Bousselam

Musica Me: Musica Mundo Orkest, Amsterdams Andalusisch Orkest & Raggaze Quartet o.l.v. Yassir Bousselam | zondag 27 juni | 13:30 uur tot 16:00 uur

Musica Me is een spannende nieuwe samenwerking van Festival Musica Mundo met festival September Me en verschillende musici. In dit speciale programma zijn verschillende artiesten verenigd die vanuit hun eigen cultuur het begrip ‘klassieke muziek’ invullen: het Ragazze Quartet, leden van Amsterdams Andalusisch Orkest en het nieuw te formeren Musica Mundo Orkest. Componist en musicus Yassir Bousselam is de uitgelezen orkestleider voor dit experiment. Hij brengt alle musici bij elkaar in zijn composities. Opgeleid als klassiek cellist aan de conservatoria van Rabat, Parijs en Brussel koestert hij het klassieke repertoire, verdiept zich als etnomusicoloog in de roots van de arabo-andalusische muziek en is een groot jazzfanaat. Hoewel hij gehecht is aan het klassieke repertoire, houdt hij van diversiteit en werkt hij samen met musici in meerdere genres en culturen, met wie hij een ​​polyculturele wereld in zijn uitvoeringen kan omarmen.

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest is een veelzijdig orkest, dat muziekvormen van Granada tot Bagdad speelt uit diverse tijdsperioden en stijlen. Van het rijke arabo-andalusisch repertoire tot en met de mystieke Oosterse muziek en de geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld. Het AAO presenteert ook nieuw gecomponeerde muziek. Met musici die regelmatig te gast zijn bij Musica Mundo wordt een nieuw ensemble geformeerd, het Musica Mundo Orkest.
In wisselende bezettingen dagen deze artiesten elkaar uit, vullen elkaar aan en bieden elkaar ruimte om te experimenteren. Zo ontstaat een vernieuwend geluid met een wereldkarakter!

Gratis

Het Lieve Vrouwekerkhof

Lieve vrouwekerkhof
Amersfoort, 3811 BH Nederland
+ Google Maps

Wilt je meer informatie over onze concerten?