Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mokoomba – ZW | Musica Mundo Festival

25 juni 2022 @ 23:15 26 juni 2022 @ 00:45

Mokoomba

Mokoomba – ZW

Mokoomba is de spannendste band uit Afrika in de 21e eeuw! De bandleden brengen aanstekelijke, plezierige en extreem dansbare muziek. De band is opgericht in 2007 en bestaat uit zes zeer getalenteerde Zimbabwaanse musici met een onstuitbare energie op het podium. Mokoomba brengt het publiek een opwindende mix van Afro-fusion en verleidelijke traditionele Tonga-ritmes, afkomstig van de omgeving van de machtige Victoriawatervallen.
Zij putten inspiratie uit diverse Afrikaanse muziekstijlen. Ritmes en melodieën van de bevolkingsgroep Tonga worden gemengd met Zuid-Afrikaanse soul en gospel, Nigeriaanse afrobeat en Congolese soukous en aangelengd met een vleugje reggae. Het resulteert in broeierige pan-Afrikaanse dansmuziek. De bandnaam betekent ‘diep respect voor de rivier’, een ode aan de Zambezi.

In 2008 won Mokoomba de Music Crossroads Inter-regional Festival Competition in Malawi. Dit betekende hun doorbraak. Sindsdien won de band vele andere prijzen en toerde door meer dan veertig landen in Afrika, Europa, Azië en Oceanië. Ze hebben zich bewezen op de grootste podia, van Roskilde en New Orleans Jazz Festival tot Sziget. Na hun laatste album in 2016 Luyando, een meer uitgeklede, voornamelijk akoestische plaat, komt Mokoomba terug met een nieuw en krachtig afro-fusion album in het najaar van 2022.

Bezetting:
Abundance Mutori – basgitaar
Coster Nsaba Moyo – drums
Mathias Muzaza – zang
Miti Mugande – percussie
Pathisani Moyo – keyboard
Trustworth Samende – gitaar

Kijk alvast hier naar Mokoomba

Zaterdag 25 juni 2022 | 23:15 uur – 01:00 uur

Gratis

Het Lieve Vrouwekerkhof

Lieve vrouwekerkhof
Amersfoort, 3811 BH Nederland
+ Google Maps

Wilt je meer informatie over onze concerten?