Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mehter Parade door Hollanda Mehteran – TR/NL | Musica Mundo Festival

25 juni 2022 @ 12:00 13:30

Mehter Parade door Hollanda Mehteran – TR/NL

Mehter Parade

Vanaf 12:00 reist een indrukwekkende muzikale parade met Turkse Mehtermuziek vanaf het Neptunusplein door de Langestraat naar het Lieve Vrouwekerkhof.
Hollanda Mehteran uit Rotterdam trekt de inwoners van Amersfoort uit hun huizen met hun imponerende, aanstekelijke marsmuziek, zang en theatrale vormgeving.

De muziekkapel, Mehter Takımı geheten, is gebaseerd op de oude militaire orkesten van het Ottomaanse Rijk. Er wordt verondersteld dat dit de oudste militaire muziekgroep is in de geschiedenis. Kenmerkend is een vaak schril geluid van hoorns (boru), dat wordt gecombineerd met basdrums, bellen, de triangel en cimbalen (zil). De muziek wordt nog steeds gespeeld bij staats-, militaire en toeristische gelegenheden in het moderne Turkije, bijvoorbeeld bij het Topkapi Paleis in Istanbul. Mehter Takımı spelen veelal Turkse volksmuziek met heroïsche thema’s. Van hun meest bekende lied, Ceddin Deden, is begin van deze eeuw zelfs een remix door een dj gemaakt.

Om deze bijzondere muziekband ook in Nederland levend te houden is Hollanda Mehteran in 2009 opgericht. Zij luisteren in Nederland feestelijke gelegenheden in de openlucht op maar ook bruiloften en festivals. Na het succes van hun eerste concert heeft het vierentwintig leden tellende Mehteran team in meerdere Europese steden spectaculaire concerten verzorgd, waaronder in België, Frankrijk, Duitsland en Denemarken.

Kijk alvast hier naar Mehter Parade door

Zaterdag 25 juni 2022 | 12:00 uur – 13:30 uur

Gratis

Wilt je meer informatie over onze concerten?