Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gnawa Parade met steltlopers – MA/NL | Musica Mundo Festival

26 juni 2021 @ 11:59 13:30

Gnawa Parade | Black Koyo

Gnawa Parade met steltlopers | Black Goyo

Vanaf 12:00 reist een uitbundige parade met gnawa-artiesten en steltlopers vanaf het Neptunusplein, door de Langestraat naar het Lieve Vrouwekerkhof.
Gnawagroep Black Koyo trekt de inwoners van Amersfoort uit hun huizen met hun vrolijke, aanstekelijke muziek.
In Marokko is het traditie dat gnawamuzikanten en dansers bij bijzondere gelegenheden de inwoners van hun stad vermaken. Black Koyo is een groep van jonge Brussels-Marokkaanse gnawa-muzikanten die werd opgericht in 2015. ‘Black’ duidt de kleur van hun huid aan en ook de mix van hun muziek; ‘Koyo’ staat voor ‘bespelers van de krakeb’ (metalen kleppers). De meester van de groep is Hicham Bilali.
Deze zanger, componist, danser en muzikant werd van kinds af aan ondergedompeld in gnawa-muziek. Hij is gespecialiseerd in het bespelen van de guembri, een luit met een donkere klank. De zeven muzikanten van Black Koyo komen uit verschillende delen van Marokko. Zij brengen hun achtergrond en dialecten samen in een ongekende gnawa-versie die de groep haar unieke klanken en kleuren geeft. Black Koyo is een theatrale groep, die de parade voorziet van onderhoudende dans en gewaagde acrobatiek.

Zes dames van Kunst op Stelten zijn werkelijk spectaculair om te zien. De Lava Queens, waanzinnige rode diva’s, zijn een lust voor het oog; de dames van Hollandsch Glorie zijn gekleed in Oudhollandse sferen; en de hoge Samba Sisters gaan helemaal los op samba, salsa en andere Caribische dans.

Gratis

Het Lieve Vrouwekerkhof

Lieve vrouwekerkhof
Amersfoort, 3811 BH Nederland
+ Google Maps

Wilt je meer informatie over onze concerten?