Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Farid Sheek & Ensemble

17 september 2022 @ 20:30 23:00

Farid Sheek & Ensemble

Zaterdag 17 september, 20:30 uur | Theater de Lieve Vrouw | € 20,00

In dit programma staat prachtige muziek centraal, begeleid door bijbehorende verhalen. Als kleinzoon van een Perzische soefimeester wil Farid Sheek culturen en geloven dichter bij elkaar brengen door middel van muziek. “Het voornaamste doel van mijn composities is om de schoonheid van Westerse en de Oosterse muziek te combineren. Tijdens dit concert wordt de wereld als één geheel ervaren”, zegt Farid Sheek.
Het programma bestaat uit twee delen. In het eerste deel brengt het ensemble vooral rustige Perzische muziek. Farid Sheek speelt het percussie-instrument daf, dat de soefimuziek zijn typerende cadans geeft.
Danial Moazeni uit Wenen speelt het snaarinstrument tar en Mahan Mirarab speelt fretloze gitaar. Rasha Vrede geeft met haar soefidans het concert een extra dimensie.
In deel twee komt westerse muzikante Maya Fridman op cello erbij. De vier muzikanten en de danseres brengen een mengvorm van verschillende culturen. Het grootste deel van de  muziek die dan gebracht wordt is gebaseerd op improvisatie.

Verhalen tussen zwart en wit

Farid Sheek (1994, Isfahan) is niet alleen virtuoos muzikant, maar ook componist en docent. Met de daf, het beroemde oude percussie-instrument van Iran, creëert hij eigentijdse klanken die aansluiten bij de eindeloos rijke Perzische traditie. Door zijn muziek maakt Farid indruk met verhalen die groter zijn dan woorden en die het verleden en het heden, het Oosten en het Westen samenbrengen. Sheek vertelt: “Met mijn composities, pianospel en percussie op daf vertel ik de verhalen tussen wit en zwart. Tussen Iran, waar ik vandaan kom, en Nederland, waar ik nu woon. Ik combineer mijn Iraanse achtergrond met de Westerse invloeden die ik sinds 2011 in Nederland heb gevonden. Ik kreeg door mijn vader, die een MA in muziek in Iran behaalde, de liefde voor de muziek met de paplepel ingegoten.”
Sheek speelt en componeert onder meer voor het Parso Kwartet en celliste Maya Fridman. Ook componeerde hij de muziek bij de theaterproductie Kinderen van Aleppo van George Tobal.

Bezetting:
Farid Sheek, daf
Danial Moazeni, tar
Mahan Mirarab, gitaar
Maya Fridman, cello
Rasha Vrede, dans

20,00

Theater De Lieve Vrouw

Lieve Vrouwestraat 13
Amersfoort, 3811 BP Nederland
+ Google Maps
033 422 65 55
Bekijk de site van Locatie

Wilt je meer informatie over onze concerten?